Pro integrare

Ungaria – Parlamentul conferă premierului Viktor Orban puteri depline

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Parlamentul Ungariei a votat puteri depline pentru ca premierul Viktor Orban să lupte împotriva coronavirusului.

În termenii legii, Orban, fără limitare în timp, poate guverna pe baza decretelor, închide Parlamentul, schimba sau suspenda legile existente și are dreptul de a bloca alegerile. Depinde de el să determine când se va încheia starea de urgență. În plus, oricine lansează „fake news” va răspunde penal riscând între 1 și 5 ani de închisoare.

Legea a fost adoptată cu 138 de voturi pentru și 53 împotrivă. Deputații Fidesz și alții din extrema dreaptă au votat în favoare. Opoziția a încercat să introducă în text o limită de 90 de zile, garantându-i sprijinul în schimb, dar Orban a refuzat.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„Astăzi începe dictatura fără mască a lui Orban”. Acest lucru a fost declarat de liderul socialiștilor maghiari Bertalan Toth, care a comentat legea aprobată de parlamentul maghiar menționând că premierul Viktor Orban va avea puteri depline pentru a combate coronavirusul. Președintele partidului naționalist Jobbik a vorbit și despre o „lovitură de stat”. “Opoziția este de partea virusului.” a declarat premierul ungar ca răspuns la acuzațiile ce i s-au adus.

În Ungaria, până în prezent, 447 de persoane au fost infectate cu coronavirus, 15 reprezintă numărul victimelor. Cu toate acestea, datele reale ar putea fi mai mari, chiar de 15 ori mai mari. Serviciile de sănătate fac foarte puține tampoane: au fost făcute puțin peste 13.000 de la izbucnirea situației de urgență in Ungaria. Spitalele nu au costume de protecție pentru personalul medical, mănușile și măștile sunt puține și există doar 2.560 de aparate de respirație în toată țara.

“Comisia Europeană evaluează măsurile de urgență adoptate de statele membre în legătură cu drepturile fundamentale. În special pentru cazul legii votate astăzi în Ungaria privind starea de urgență și noile sancțiuni penale pentru diseminarea informațiilor false”. A declarat comisarul european pentru justiție și statul de drept Didier Reynders, pe Twitter.
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...