Pro integrare

Update 04.02.2020

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Update 04/02/2020
Cei de la Ama Zambet de copil sunt in contact cu asistenții social in grija cărora se află copii, momentan ne-au cerut să sistăm trimiterea de pachete pentru a se vedea soarta si incotro se îndreaptă această situație, mama copiilor este căutată in momentul acesta de catre Poliție pentru a decide dacă ia sau nu copii, in acelasi timp o familie de Români stabiliți in Germania doresc sa ii adopte pe toți 4!
Revenim cu detalli, odată ce se schimbă ceva in această situație.
Update 03/02/2020
Oamenii cu suflet au inceput să se mobilizeze, domnul Dragoș a donat in contul profesorului Silviu Gurlui suma de 5000 de lei, 50 de
milioane vechi,(îi mulțumim foarte foarte mult pentru acest gest) aceste gesturi ne fac să nu ne pierdem speranța in umanitate si in acesti Romani frumoși si cu suflet mare, din partea celor din Diaspora va continua strangerea si implicit trimiterea de donații pentru acești copilași, acest lucru il puteți face fie folosind datele de mai jos ale asociației Ama zambet de copil, cat și folosind datele domnului Profesor Silviu Gurlui AICI sau la telefon, nr. 0740 231 971
Copilașii se află deja in grija statului in vederea intocmirii documentelor necesare către un tutor legal, nevoile lor sigur că nu le rezolvă o sumă de bani pe moment, motiv pentru care continuăm acest percurs.

Update 01/02/2020 – Profesorul
Silviu Gurului le rămâne aproape copilașilor, precum un dascăl în adevăratul sens al cuvântului!
Cităm „”
Am reusit sa ajung la cei 4 copii. Acum ei sunt la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgenţă. Am lasat o parte dintre produsele date de dumneavoastra astazi, functie de conditiile acceptate de personalul din acest centru. Este o perioada de supraveghere medicala care se suprapune si cu conditiile necesare de igiena si protectie specifice sezonului. Copiii sunt foarte bine!!! Au conditii foarte bune si dispun de un personal de ingrijire de nota 10 cu plus si cu inima asa mare cum rar vezi!!! Donatiile strinse vor fi date treptat copiilor in functie de posibilitatile de vizita, etc. O sa le fiu aproape sa-i ajutam. Va multumesc!
In acest ajutor s-au mobilizat si prieteni din California! Thank you, Pat Barthelow!
Multumim grupului Donatii Pascani,
Iuliana Cosmescu!
„”
Reamintim:
Patru fraţi din Iaşi au rămas singuri pe lume în doar câteva zile. Bunicii au murit în două zile, tatăl e în comă, mama de negăsit
Ei sunt astazi, la ora la care scriu aceste rânduri, intr-o situatie dramatică si din prisma faptului că stau foarte rău la capitolul hrană și hainute.
Rugăm prin intermediul acestui articol, toate persoanele binevoitoare sa faca o faptă bună .
Cautam hainute pentru 9  anisori, 12  respectiv 14 anisori.
Voluntarii de la Ama Zambet de copil au fost in aceasta dupa masa la copilasi, i-au gasit intr-o situatie critica din orice punct de vedere.
Doi dintre ei sunt în clasa întâi, unul este în clasa a VIII-a, iar altul în clasa a V-a.
Primii trei învață la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”, iar ultimul la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, ambele din municipiul Iași.
Cei care sunt dornici sa ajute, o pot face prin intermediul Asociatiei Ama Zambet de Copil, datele de contact sunt aici: Pentru donatii in bani AICI  pentru a trimite un pachet  Ama zambet de copil poate fi gasita la urmatoarea adresa:
Localitatea Valea Lupului, Judet Iasi, Strada Prieteniei nr.17, telefon 0758562522 sau
direct la adresa copilașilor, la orice pachet sau donație trimisă cei de la Ama Zambet de copil vor face dovada ca de fiecare data cand au ajutat ca acel pachet a ajuns direct la acesti copii
Ei locuiesc pe strada Marta numarul 48 aflata in cartierul Țicău din Iași, intr-o casă derăpănată.
Ambii bunicii au murit fulgerător chiar săptămâna trecută. Tatăl este în comă, fiind ținut în viață de aparate. Are șanse infime să mai supraviețuiască. Cei patru copii erau în grija bunicilor și a tatălui. Ei locuiesc pe strada Marta, numărul 48, aflată în zona Țicău din Iași, într-o casă dărăpănată. Tatăl nu avea slujbă și supraviețuiau doar din pensia bunicilor.
Joia trecută (23 ianuarie 2020 – n. r.), a murit bunicul care avea o boală incurabilă. Două zile mai târziu, sâmbătă, 25 ianuarie, a încetat din viață și bunica. Aceasta avea probleme grave de sănătate ce au culminat cu un edem pulmonar. Tot în această perioadă, tatăl a intrat în comă. Acesta are șanse minime să mai trăiască. O firmă de pompe funebre i-a ajutat cu înmormântarea. Din păcate pentru ei, mama lor este de negăsit.
În fața acestei realități crunte, învățătorul celor doi micuți de clasa întâi, Constantin Șerban, alături de profesorul Mihaela Burlea, directorul Școlii „Mihai Codreanu”, trag un semnal de alarmă legat de acest caz și fac un apel umanitar pentru a-i salva pe cei patru frați.
„E tragic ce se întâmplă cu acești copii. Trec printr-o tragedie înfiorătoare. Sunt singuri pe lume și fără sprijin. Nu mai vorbesc de trauma psiho-emoțională prin care trec. Cel mai mare băiat, aflat în clasa a VIII-a, mi-a fost elev. Eu i-am predat Limba și literatura română. Este un copil cu potențial, inteligent și isteț. La el pot fi cele mai grave probleme și oricând se poate pierde sau să ajungă pe drumuri, în cercuri pline de delincvență juvenilă. Trebuie făcut ceva, noi îi ajutăm cum putem. Ei trebuie să trăiască alături de adulți responsabili și căldura unui cămin normal”, a mărturisit Mihaela Burlea, directorul unității de învățământ.


[post] [cosmin]

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...