Usa 2020, Biden alte victorii : „Îl vom împacheta pe Trump”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Este noaptea lui Joe Biden . Cele mai mari alegeri primare democratice îi oferă fostului vicepreședinte american un șir neașteptat de victorii care îi permite să zdrobească speranțele de evadare ale socialistului Bernie Sanders. Și îl răsplătește pentru atâtea amărăciuni și pentru scepticismul care a însoțit până acum campania electorală. O noapte de amintit pe scurt, pentru cei care de opt ani sunt cu Barack Obama în Casa Albă. Și după o astfel de noapte, chiar „Sleepy Joe”, așa cum Donald Trump îl numește ireverențial, poate zâmbi: “Este extraordinar. Au renunțat la noi, dar suntem încă aici, suntem încă în viață!”.

Acesta este verdictul de marți: cursa pentru nominalizarea democratică este mai deschisă ca niciodată. Seara începe bine pentru Biden, cu marea surpriză din Virginia și victoria așteptată în Carolina de Nord. Însă, treptat, fostul vicepreședinte cucereste Alabama, Oklahoma, Tennessee, Minnesota, Arkansas și chiar îi prinde Massachusetts lui Elizabeth Warren, care a terminat doar a treia. Opt state, opt victorii. Ultima este Texas, conform proiecțiilor Nbc News.

Indomabilul Bernie, care a așteptat rezultatele în orașul său Burlington, se poate consola cu victoria așteptată în California și cu primarele în Vermont, plus Utah și Colorado.

„Sunt încrezător că vom câștiga nominalizarea și îl vom învinge pe Donald Trump”, le spune fanilor, printre care, totuși, există o anumită dezamăgire pentru un rezultat mult sub așteptări. Nimic de făcut, însă, cu aerul disperării care domnește la sediul lui Michael Bloomberg, pentru ocazia într-un hotel mare din West Palm Beach, Florida, la o aruncătură de piatră de casa lui Trump. Fostul primar miliardar din New York, la debutul la urne, nu câștigă nimic. Nu-și putea imagina exploatarea lui Biden, care a sosit datorită sprijinului persoanelor de culoare din statele sudice și aprobările lui Pete Buttigieg, Amy Klobuchar și Beto O’Rourke. Așadar, pentru magnatul media, victoria în Samoa americană și locul doi în California este o consolare scăzută. Iar retragerea – spun sursele bine informate – ar putea fi mai aproape. Adevăratul flop este însă al lui Elizabeth Warren, care nu este impus nici în starea în care s-a născut și a crescut, Oklahoma, nici în Massachusetts.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More