Pro integrare

USRPLUS îi cere premierului Cîțu desecretizarea minutei ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS au transmis, vineri seară, că își reafirmă susținerea totală pentru ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și pentru ”lupta sa pentru transparentizarea și reformarea sistemului public de sănătate”:

”Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS susțin fără rezerve orice investigație menită să lămurească felul în care informațiile ajung la români. Cerem Corpului de Control al primului ministru să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunțate astăzi”, se arată în comunicat.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Colegii lui Voiculescu mai transmit că susțin Ministerul Sănătății în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare și au anunțat că ”orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea” urmează să fie sesizate organelor competente și aduse la cunoștința publicului:

”În acest context, susținem Ministerul Sănătății în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea urmând să fie sesizate organelor competente și aduse la cunoștința publicului. Birourile Naționale USR PLUS susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor “închise” de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal. De asemenea, pentru o corectă informare a publicului, Alianța USR PLUS solicită premierului Florin Cîțu să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziția populației. Buna guvernare nu este posibilă departe de ochii publicului, în afara dezbaterii publice și în lipsa unei asumări clare a responsabilităților ce revin fiecărei instituții și persoane. Reprezentanții Alianței USR PLUS în structurile statului au un mandat ferm și consecvent să depună eforturi pentru continuarea reformelor anunțate în debutul acestei guvernări. Primul pas este câștigarea alături de Ministerul Sănătății și întregul Guvern a luptei cu pandemia. Transparența este esențială pentru succesul acestei lupte și nu este negociabilă”, se mai arată în comunicatul Birourilor Naționale Reunite ale USR și PLUS.
sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...