Pro integrare

Vaccinul Johnson & Johnson, a primit undă verde pentru comercializare de la Aifa

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Unda verde de la Agenția italiană a medicamente (Aifa) pentru vaccinul anti-Covid al companiei Johnson & Johnson, a fost eliberatan autorizatia pentru comercializare și utilizare în cadrul Serviciului Național de Sănătate. Ieri vaccinul J&J a primit aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente Ema.

Acesta este al patrulea vaccin anti-Covid aprobat în Italia după cele ale Pfizer-BionTech, Moderna și AstraZeneca.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

OMS a aprobat, de asemenea, vaccinul Johnson & Johnson pentru utilizare de urgență. Acest pas, așa cum se întâmplase deja în cazul altor vaccinuri, deschide calea pentru distribuirea a sute de milioane de doze către țările care nu au organisme de reglementare. Procedura de autorizare de urgență ajută țările care nu au mijloacele de a determina singure eficacitatea și siguranța unui medicament să aibă un acces mai rapid la terapii și permite dispozitivului Covax, care este configurat pentru a asigura accesul egal la vaccin, să înceapă distribuția.

OMS, în acești termeni, autorizase deja vaccinurile Pfizer și AstraZeneca. “Fiecare nou instrument sigur și eficient împotriva Covid-19 este un alt pas către controlul pandemiei“, a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o declarație.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...