Romanii din afara granitelor

Victimă în România

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Mi-e mai greu decât vă va părea să scriu acest articol pentru că am trecut de atâtea ori prin acele ghetouri ale traficului încât mi-ar fi mai uşor să o “salut” pe “doamna cu coasa” decât să îmi răscolesc din nou tot veninul administrat ca un drog în mintea mea timp de aproape 10 ani.

Fizic am scăpat din trafic prima dată acum 6 ani, dar a urmat un alt infern mult mai atroce pentru că am fost obligată mult timp să înfrunt oglinda, gândindu-mă că dacă aş fi murit acolo ar fi fost mai simplu pentru toată lumea, şi nu zic asta pentru a stârni milă, ci acea conştiinţă colectivă, poate prin toată Europa se găsesc câteva mii de români care să le salveze şi pe cele care au rămas acolo, dar să nu le aducă aici că cel mai probabil vor repeta pe paşi coşmarul prin care am trecut cu tot procesul care era în capul unei mici părţi din ceva ce e mult mai mare decât mulţi ne-am putea imagina.

De ce spun asta?

Păi în urma unei întregi Comisii formată din parlamentari s-a ajuns la concluzia că cel puţin în cazul meu nu se face nimic de frică.

Frica aceea că “poate şefu’ merge la minore traficate,nu mă bag”.

Acel “nu mă bag” sper ca realizaţi ca nu face altceva decât să condamne şi alte fete la chinuri greu de imaginat şi şi mai greu de suportat, nu?

Dacă eu am mâinile tăiate, alte fete nu le mai au deloc.

Dacă eu nu mai am bucata de gingie care e ataşată pe dinţii de jos, undeva în lume există cel puţin o fată care şi-a pierdut dinţii între pumnii traficanţilor, capul ei “dansând” în ploaia aia de lovituri.

Dacă la mine spatele are toate şansele cu două linii verticale să devină o “veritabilă” foaie pentru X şi O, mai mult ca sigur fata care a avut ursul de pluş ars pe faţă a acumulat şi multe alte cicatrici în ultimii ani.

Deci ce vreau de la voi?

Dacă se poate şi nu cer prea multe, în primul rând să nu mai frecventaţi prostituate până nu sunteţi siguri că acele fete fac asta că vor ele, nu că sunt de fapt victime ale traficului.

Să nu mai scrieţi comentarii de genul ,,las’ că şi lor le place” dacă nu aţi fost voi acolo cel puţin 72 de ore non-stop ca să le vedeţi reacţiile după fiecare client.

Să nu mai susţineţi idei de genul ,,exista poliţie,de ce nu a apelat” în condiţiile în care se ştie de ani de zile că unii dintre cei care poartă uniforme frecventează victimele traficului de persoane, nu prostituatele.

Învăţaţi diferenţa dintre prostituată şi victimă.

Prostituata face asta că vrea ea, pe când victima trece prin nişte torturi greu de imaginat ca să facă asta şi suportă zilnic nişte ameninţări care pe mulţi i-ar convinge că e mai bine să se sinucidă.

Încetaţi să mai consideraţi traficanţii şmecheri şi să îi mai ridicaţi pe piedestale de cristal!

Un şmecher n-are nevoie de femei care să îi aducă profit!

Încercaţi să înţelegeţi că fiecare comentariu al vostru cu ,,ce mă? Nu există să fii forţat să faci asta!” poate fi folosit chiar acum ca ,,armă” împotriva unui copil care vrea să scape de acolo şi care îşi ia şuturi în cap să ,,se întoarcă la muncă” sau un ,,marş şi fă-mi bani, nu vezi ce zice lumea? Nu te ţin aici cu forţa! Marş în mm!”.

Eu una nu vă scriu toate astea aici că mă plictisesc, nu nu!

Vi le scriu pentru că mulţi dintre voi poate nu ştiţi că un comentariu lansat public poate fi o armă perfectă şi că până şi comentariile de genul ,,moartea traficanţilor” poate să vă aducă o corecţie fizică din partea lor.

 

Acest material este unul informativ şi sper să îl trataţi ca atare!

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030