Video – Cazul Danemarca – Sorana Rotundu are nevoie de translator in detenție.

Benjamin, fratele Soranei, a fost să o viziteze pe aceasta în centrul de detenție și a dat publicității un scurt feedback din camera nepoțelului care se află încă internat. Numeroși cetățeni români și-au oferit ajutorul în acest caz.

Pentru ca sunteti multi cei care ne sustineti si am fost abordati din mai multe directii pentru noutati legat de situatia in care sora mea Sorana si familia ei se afla, ne-am gandit sa va dam ce noutati avem.

Tocmai am iesit de la vizita cu sora mea, am avut voie sa o vad timp de 30 de minute. E primul contact al ei cu familia dupa o saptamana jumate de cand a fost arestata.

Am gasit-o slabita si descurajata. Nu a stiut si nu i s-a comunicat ca are dreptul sa contacteze ambasada, despre familie nici nu poate fi vorba. A aflat asta abia duminica cand a fost vizitata de reprezentantii ambasadei romane in Danemarca.

A inceput sa munceasca acolo ca sa isi poata cumpara produsele necesare de igiena de la magazinul inchisorii. Ii e foarte greu ca nimeni nu o intelege, ea nu stapaneste bine nici engleza, daneza nici atat.

Ne-a intrebat de Mathias si de sotul ei dar nu am avut voie sa vorbim despre nimic din ancheta in desfasurare. De asemenea, politistul care era de fata ne-a comunicat ca nu putem sa o intrebam nimic despre cum au decurs lucrurile in momentul in care a fost arestata.

Am avut insa voie sa ii dam o Biblie si putem sa ii ducem haine de schimb.

Solicitam pe aceasta cale ambasadei sa faciliteze accesul ei la un translator prin care ea sa intrebe ce drepturi are sau diverse lucruri de care are nevoie in momentul respectiv.

In numele familiei va multumim tuturor celor care simtiti si va rugati pentru familia Rotundu, e greu tare acum dar avem incredere ca nu va mai dura mult si adevarul va iesi la lumina.

Avem incredere in avocati si in autoritati ca urmaresc binele lor. Speram mult ca urmatorul pas sa fie repatrierea nepotelului meu pentru ca asta o sa ii linisteaca cel mai tare pe parinti, sa stie ca bebelusul e pe maini bune si in siguranta.

.CopiiCupluriDanemarcadocumentefamiliaRomaniaSorana RotunduZona UE
Comentarii (0)
Adaugá comentariu