[VIDEO] Coronavirus, stop impozite, facturi și credite ipotecare pentru cei care locuiesc în zona de carantină

Un fond extraordinar de sustinere prevăzut, de asemenea, pentru companiile mici și ajutoarele cu TVA.
Și după deciziile in privinta prevenirii, ajutoarele financiare vin de la guvern pentru a face față urgenței coronavirusului.
Se vor lua măsuri extraordinare ca și cum te-ai confrunta cu un dezastru natural, cum ar fi cutremurele. Prin urmare, suspendarea plăților taxelor și a dosarelor de colectare a impozitelor, dar și a facturilor pentru energia electrica.
Acces mai ușor la Fondul de garantare pentru IMM-uri. Și un acord cu ABI pentru a pune ratele ipotecare în așteptare.
În următoarele ore, va fi pregătit un nou decret de lege și „foarte repede”, aceleași măsuri de sprijin economic care se aplică în caz de cutremure și inundații.
Guvernul cheamă sindicatele și companiile la Ministerul Muncii pentru a coordona intervențiile de protecție a lucrătorilor.
Tehnicienii Ministerului Economiei au rămas la lucru – iar ministrul Roberto Gualtieri, în contact strâns din Riyadh cu premierul, Giuseppe Conte – pentru a pregăti noua dispoziție urgentă care va însoți primul decret privind Coronavirus care a permis, între timp, să izolează „zonele roșii” ale focarelor din Lombardia și Veneto.
Suspendarea plăților ar trebui să vizeze atât impozitele și impozitele locale, cât și plata contribuțiilor la asigurările sociale.

Ajutorul pentru IMM-uri și oprirea creditelor ipotecare – MEF își propune să includă în decret și facilități pentru accesul companiilor implicate în situația de urgență Coronavirus la Fondul de garantare pentru IMM-uri. Și fezabilitatea altor intervenții este, de asemenea, evaluată, cum ar fi contribuțiile pentru reluarea activităților, odată constatate daunele. În plus, după cum spune și ABI, în aceste ore sunt în desfășurare contacte cu asociația băncilor pentru a semna un acord care va permite, de asemenea, suspendarea plăților la rate de împrumut bancar
Disponibilizare și ajutor extraordinar pentru numere de TVA – Între timp, Nunzia Catalfo, a chemat sindicatele, întreprinderile, artizani la minister și a anunțat extinderea rețelelor de securitate socială, inclusiv fondul de anti concediere pentru companii sub 6 angajați, pentru a proteja lucrătorii din zonele focare, nu numai rezidenții, ci și cei care, deși trăiesc în afara „zonelor roșii”, vor rămâne acasă pentru întreprinderile închise.
Rapiditatea convocării vine în favoarea partenerilor sociali, care așteaptă totuși, după cum a subliniat liderul CGIL, Maurizio Landini, măsuri care protejează nu doar angajații, ci și „societatile comerciale de orice fel”.
Masuri inteligente, extraordinare pentru funcționarii publici – Și va fi necesară o comparație și pentru angajatii publici, spun Cisl și Uil, care solicită să propună Bruxelles-ului deducerea acestor cheltuieli excepționale pentru amortizoare din pachetul fiscal. Pentru funcționarii publici, Fabiana Dadone a anunțat că se lucrează pentru a extinde munca agilă. Munca inteligentă, care depășește chiar limitele legii și ale contractelor colective, a adăugat Catalfo, este una dintre modalitățile de implementat și pentru angajații privați.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More