[video] Italia – Coronavirus: naște imnul medicilor pe textul Mogol

Un videoclip muzical pentru a recomanda cetățenilor să rămână acasă: creat de Federația Italiană a Societăților Științifice Medicale (FISM) și cântat de medici specialiști care doar pentru această ocazie au dat masca jos.
Textul a fost scris de Mogol pe notele din „Il mio canto libero”, un clasic al cântecului italian scris cu Lucio Battisti.
Videoclipul a fost relansat de FMI și Ministerul Sănătății pe site-ul instituțional.
Deși implicați într-un moment atât de dificil pentru tratamentul celor infectați de Covid-19, „un grup de medici din toată Italia a dorit să găsească timp – pentru a explica într-o unică voce situația care se traiește in Italia.
Astfel s-a născut ideea de interpretare a cântecului, respectand distanța adecvată între coristi, „valorificând la maximum abilitățile muzicale ale multor profesioniști din toată Italia pentru a sublinia cum se desfășoară zilele acestea munca dificilă din spitale, iar această muncă are nevoie de susținerea si de angajamentul tuturor cetățenilor. S-a născut un adevărat imn care, în ciuda efortului, nu abandonează speranța “. După cum spune textul: „Mâine va fi o nouă zi”.


Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More