Video – petiția diaspora.ro – STOP DEFRIȘĂRILOR ILEGALE a fost discutată astăzi ( 30 sept) în Parlamentul European.

Petiția diaspora.ro

Astăzi , Comisia pentru petiții a Parlamentului European a luat în dezbatere petiția depusă în 2019 de către comunitatea diaspora.ro care cerea OPRIREA DEFRIȘĂRILOR ILEGALE DIN PĂDURILE ROMÂNIEI . Punctul de vedere al comunității noastre a fost susținut de către Alin Stanciu din Danemarca care în expunerea lui a arătat că România nu respectă normele europene în domeniu , exploatarea fondului forestier este făcută sălbatic , tăierile ilegale însumează același volum de masă lemnoasă cu tăierile legale , firmele care procesează lemn ilegal realizează profituri uriașe, pădurarii care își fac onest treaba sunt agresați și unii au fost chiar uciși , cei care taie lemne ilegal au agresat chiar și jurnaliști și activiști de mediu care documentau fenomenul.
Au fost cerute măsuri și acțiuni urgente și concrete din partea Parlamentului și a Comisiei Europene.
La dezbatere au participat reprezentanți ai tuturor grupurilor politice reprezentate în Parlamentul European.
Comisia a decis ca petiția să rămână deschisă fiind considerat că reprezintă o problemă reală și actuală. Măsurile adoptate de către Parlamentul European și Comisia Europeană urmează să ne fie comunicate.
La acest moment , putem să vă informăm că autoritățile române au fost somate să ofere explicații și un grup de europarlamentari și activiști de mediu la nivel european urmează să efectueze o vizită în România pt a constata la fața locului cele comunicate astăzi.
Vom reveni cu un material mai amplu.
Puteți urmări întreaga dezbatere de astăzi aici.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: