Romanii din afara granitelor

VIDEO – Premieră în Italia: Românii se organizează pentru a “da o mână de ajutor acasă” 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Maia Morgenstern, ambasador special 

Pe 28 Octombrie 2021, sub sloganul “Dăm o mână de ajutor acasă” va avea loc, în format video, online, primul eveniment organizat în Italia, de strângere de fonduri pentru ajutorarea a trei organizații de voluntariat din România, care își desfășoară activitatea în domenii cheie: educație, informare sanitară, suport psihologic. 

 

Evenimentul se intitulează Cercul Donatorilor Italia și este organizat de GRASP Milano (Global Romanian Society of Young Professionals), în parteneriat cu asociațiile The Funding NetworkPropatria (Roma)Primo Passo (Torino), Romanian Diaspora Funding Network și cu compania Eurovasilas, partener principal GRASP Milano. Promotorii evenimentului sunt profesioniști români stabiliți în Italia, care activează în cele mai diferite domenii: manageri, medici, jurnaliști, antreprenori, juriști, artiști și poate participa oricine dorește să “dea o mână de ajutor acasă”. 

Fiecare proiect va fi prezentat de un Ambasador de excepție: Maia Morgenstern / Endometrioza – de la adolescenta de astăzi la femeia de mâine, Chef Dorina Burlacu / Gust în Augustin și Costel Ureche/ „Caravana terapeutică”

Detalii în timp real: Aici

Cum se va desfășura evenimentul

Pe 28 Octombrie 2021, ora 20:30 ora României, românii din Italia se vor conecta împreună online și vor avea oportunitatea să cunoască și să doneze pentru cele trei organizații selecționate. Formatul va fi VIDEO LIVE, cu secțiune interactivă în modalitate CHAT. Proiectele susținute vor avea estimativ un impact direct asupra a 4,000 de români din țară.  

 

Participanții pot alege să doneze pentru un proiect sau pentru toate cele trei proiecte. 100% din donații vor fi redirecționate către beneficiari, iar donatorii vor primi un raport complet legat de proiectul susținut. Prezentatoarea evenimentului va fi Veronica Soare, cunoscut prezentator de evenimente și speaker, singurul facilitator de ateliere cu #vitaminaKaleidolove – ateliere de caleidoscoape în companii, școli și spații publice și creator @inimaoglinda, broșa-manifest care ne invită să ne privim cu inima.

 

Iată organizațiile și proiectele promovate:

 

  1. Asociația Eu și Endometriozacu proiectul „Endometrioza – de la adolescenta de astăzi la femeia de mâine” va educa 2,000 de tinere cu privire la endometrioză, efectele acesteia asupra sănătății femeilor, recunoașterea simptomelor și ceea ce e de făcut. Detalii aici: https://bit.ly/2Y40lts
  2. Asociația Enable Emotionscu proiectul „Caravana terapeutică” va oferi două sesiuni gratuite de dezvoltare personală și psihoterapie pentru 2,000 de persoane în 10 orașe din România. Detalii aici: https://bit.ly/3AMydJM
  3. Asociația EduBuzz cu proiectul „Gust în Augustin”va pregăti 50 de copii din comuna Augustin, județul Brașov cu privire la ce înseamnă o alimentație sănătoasă, implicându-i în pregătirea mâncării calde și amenajarea si întreținerea unei sere. Detalii aici: https://bit.ly/3CQxFTH

 

Cum se poate participa: Înscrierile la eveniment se pot face prin contul de Facebook sau prin email, CLICK direct aici LINK . Invitații vor primi un link de conectare și vor putea viziona proiectele, pune întrebări în timp real și anunța propria contribuție. 

 

Este a doua acțiune de acest fel organizată de români din diaspora, pentru românii din țară în 2021. În iunie a avut loc primul Cerc al Donatorilor, organizat de români din Belgia, Spania, Italia, Statele Unite, sub egida Romanian Diaspora Funding Network (RDFN). 

Inițiativa din iunie a înregistrat un succes peste așteptări, cu o sumă adunată de 16.000 euro, destinată celor trei proiecte selecționate. Până acum membrii RDFN au susținut peste 26 de proiecte, au mobilizat aproape 500 de donatori în diaspora și au reușit să strângă 80.000 euro.

 

RESURSE VIDEO: 

 

Prezentarea proiectelor:

Eu și Endometrioza:

Cortul terapeutic: 

  

Edu Buzz:  

Profesioniști români din Italia care și-au anunțat participarea explică de ce au ales să dea o mână de ajutor acasă

 

Costel Ureche, project manager, Varese: https://fb.watch/8zOMicT4ng/ 

Dorina Burlacu, chef, Reggio Emilia: https://fb.watch/8zOoOp3k05/

Florin Puflea, medic, Verona: https://fb.watch/8zOPX3daeI/ 

Nicoleta Sprinceana, jurist, Roma: https://fb.watch/8zOwWkdyDE/ 

Oana Lupan, manager, Como: https://fb.watch/8zOBywzwyG/

Miruna Cajvaneanu, jurnalist, Roma: https://fb.watch/8zOTb4GJSi/ 

 

CONTACT: 

Birou de presă: Miruna Cajvaneanu cell – +39 388 6515430 

Organizator GRASP Milano: Salma Iorgu; mail: [email protected]

 

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030