VIDEO Protestatarii din Hong Kong, dispersați cu tunuri cu apă în timp ce autoritățile de la Beijing celebrează 70 de ani de regim comunist

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Poliţia din Hong Kong a folosit marţi tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranţii adunaţi în apropierea sediului guvernului local, informează dpa, citată de Agerpres.
Pe insula Hong Kong, zeci de mii de oameni au sfidat o interdicţie dictată de poliţie şi au ieşit pe străzi pentru a-i cere şefei executivului local, Carrie Lam, să dea curs revendicărilor lor privind reforma care au rămas în mare parte aceleaşi de la începerea protestelor, în luna iunie.
Furia manifestanţilor este îndreptată şi contra Beijingului, care celebrează marţi 70 de ani de regim comunist printr-o mare paradă militară.
Anterior, poliţia a lansat grenade cu gaze lacrimogene către manifestanţi în districtul Kowloon, unde aveau loc demonstraţii de amploare mai mică.
Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.
După mai multe săptămâni de proteste, Carrie Lam a cedat în faţa uneia dintre revendicările demonstranţilor, anunţând la 4 septembrie retragerea integrală a proiectului de lege contestat.
Totuşi, Lam nu a reuşit să reducă nemulţumirile demonstranţilor care solicită crearea unei comisii de anchetă independente cu privire la violenţele poliţiei şi la reforma electorală.
Fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub jurisdicţia Chinei, este de zeci de ani scena unor turbulenţe politice masive, pe fondul îngrijorării generate de amestecul tot mai mare al Beijingului în afacerile sale interne.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/rbp907Tzn70″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More