[video] România – mărturii din carantină hotel Marion – Reghin

România – Carantină – anul 2020 stat membru UE
Cetățenii români care se întorc acasă din motive personale, se lovesc instant de un dispreț total din partea organelor competente.
Acestora li se refuză cele mai elementare nevoi, cum ar fi cel la accesul la toaletă, sau posibilitatea de a cumpăra o sticlă cu apă, despre alimente nici nu se poate discuta.
După cum se poate vedea din imaginile de mai jos, și siguranța rutieră a devenit un “moft”, cum pare a fi catalogat de către organizatorii convoaielor. A cere să nu fi supus unor riscuri inutile provenite chiar din partea organelor competente a devenit ceva de lux în țara noastră.
Acest tip de transport se apropie ușor ușor de a bate recordul deținut de India la numărul de persoane într-un singur transport, peste 80 de persoane, la un total de 52 de locuri, ținand totuși cont de faptul că aceste persoane provin din zonele cu grad ridicat de risc, risc care pentru autoritățile române este înteles ca fiind îndreptat doar către propriile persoane.
Din cele 80 de persoane aflate la bordul autobuzului, chiar dacă nu sunt infectate cu acest virus, sunt expuși la un grad mare de risc prin efectuarea transportului în aceste condiții.

 
 
 
 

În localitatea Reghin, la hotelul Marion, (centru de carantină în aceste momente) au fost aduse în cursul zilei de ieri mai multe persoane, pentru începerea celor 14 zile de carantină instituționalizată, aceștia au avut un schimb de replici cu conducerea unității din partea cărora au primit mai multe injurii și cuvinte sfidătoare.
Vă relatăm în cele ce urmează mărturiile a două persoane cazate la Hotelul Marion din localitatea Reghin.
Contactați de către administratorii diaspora.ro, conducerea unității a menționat faptul că situația de ieri a fost una tensionată și îsi cer public scuze pentru comportamentul deviant pe care l-au avut precizând ca cele întamplate ieri nu reprezintă situația generală.

Doamna Vrabie Valentina ne relatează
Am ajuns la 3 jumătate la vama, la 7 jumătate am trecut vama, după ce am trecut vama ne-a spus sa tragem pe dreapta și sa asteptam pana se va face un convoi de mai multe mașini….am așteptat pe dreapta pana la ora 10 și 40min. Cat timp am așteptat acolo, în fata coloanei era o mașină de politie, la care am mers și am întrebat unde este disponibila o toaleta sau wc, si ceva ca să ne putem lua de mancare… mancare ne-a spus ca nu avem de unde sa luam, si toaleta sa trecem prin gardul rupt și sa mergem la iarba verde sa ne facem treburile… am plecat la 10 și 40 min din vama, ne-am oprit sa alimentam la peco care era în vama și sa ne facem vignietele, si acolo am mai stat în jur de o ora pana a alimentat toate mașinile…pe tot parcursul drumului ne-a oprit doar în parcări unde era WC…nici măcar apa nu ne-au dat…a fost groaznic drumul… am ajuns la pensiune in jurul orei 20… nu știu numele proprietarului din păcate ca nu sa prezentat…pe lângă propietar mai era o doamna…pe drum ni sa spus ca vom sta în camere separate, tin sa precizez ca eu am venit cu masina mea personala singura…. propietarul pensiunii un om foarte urâcios a început sa urle la lume, ca vor sta în camere cum vrea el…ia înjurat, ne-a făcut sărăcii de oameni ce suntem…jegoși…eu l-am întrebat frumos și civilizat dacă ne da ceva de mâncare, a spus ca la el bucătăria sa inchis la ora 17 și ca pana mâine sa ne descurcam ca nu e treaba lui, ca ce vrem acum sa ni se facă toate poftele? Dar eu i-am spus tot vorbind frumos și plângând ca nu am mai putut suportat sa nu plâng, ca nu e vina noastră ca am ajuns asa târziu… pe el nu îl interesează…tot mereu a vorbit răstit și foarte urât, urlând…s-a mai certat cu vreo 4 persoane jos in recepție, doar ca am urcat la cameră, știu ca ia scos afara în ploaie…oamenii au vorbit frumos, oamenii i-a explicat de ce dorește ca să stea singuri, pentru ca nu se cunosc între ei…
Doamna care era și completa fisele a vorbit foarte urat cu oamenii. Ne-a tratat și ea și propietarul ca pe niște gunoaie…nu înțeleg de ce? Noi nu cerem lux sau numai stiu ce, dar meritam respect totusi

discutie intre doamna Vrabie Valentina și o altă persoană , martor al evenimentelor

Comunitatea diaspora.ro pregătește în aceste momente o sesizare către M.A.I. privind aspectele sus menționate.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More