Pro integrare

[video] România: Nici în pandemie vameșii nu se opresc din a cere și a primi șpagă la trecerea frontierei

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Pe diferite grupuri de facebook am avut zilele trecute discuții cu diferiți cetățeni care ne semnalau faptul că vameșii chiar și în plină urgență mondială cer și primesc șpagă la trecerea frontierei!
Corupția din vamele românești trebuie stârpită cu urgență, cu cât aceasta continuă, cu atât mai mult au de suferit cetățenii și chiar societățile comerciale, spațiul Schengen devine doar un vis îndepărtat!

Iată că astăzi avem și confirmarea acestui fapt, șoferii de la firma Romfour, o firmă cu destule probleme, ținând cont de faptul că șoferii acestora au cauzat probleme grave călătorilor, detaliile mai jos, fac chetă pentru șpaga în vamă!

Romfour-Pasageri tâlhăriți pe drum, soferul complice atâta timp cât nu anunță autoritățile!!!

Un român aflat într-un autobuz care face curse internaţionale a filmat momentul în care şoferul face un anunţ important înainte de a ajunge în vama Bors.

Şoferul face chetă de şpagă pentru vameşi de la pasagerii care nu au actele necesare pentru trece graniţa care a strans suma de 500 de euro, declară un pasager!

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

E ultima pauză pe România, intrăm în vamă. Să pregătiţi documente şi ce are fiecare, contract. Cei care nu au contract, pregătesc 20 de euro, o să vină o doamnă, cineva de aici din faţă, să îi strângă pe fiecare. Sperăm să fie ok, să putem trece. O să opresc imediat, să scoatem banii, în timpul ăla putem să strângem şi bănuţii.

Valabil pentru toţi. Care nu are contract, eu ştiu, dacă îl are pe telefon. Dacă comentează la telefon, vedem ce facem atunci. Care are o hârtie, ce au acolo cu nume, prenume, ştampilă, contract, precontracte, să îl arate. E păcat să dăm bani. Să avem drum bun, a fost anunţul făcut de şofer.

Chetă în autocar pentru şpaga dată poliţiştilor de frontieră

Practica şpăgii strânse de la călători, în autocarele care îi duc pe români în ţările din vestul Europei, este de zeci de ani, atunci când românii au găsit soluţia pentru a evita controalele bagajelor sau verificarea atentă a documentelor, la frontieră.

În filmare, șoferul de la Romfour avertizează pasagerii asupra faptului că, cei care nu îndeplinesc condițiile cerute pentru tranzit, să scoată repede 20 de euro pentru a trece, cei care nu ai bani cash la ei pot scoate de la bancomat, șoferul oprește conștiincios lângă un bancomat pentru acest lucru!

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...