Aedificia Carpați, firma care lucrează la reabilitarea Cazinoului din Constanța, a postat un clip superb care ilustrează evoluția lucrărilor în perioada 2021 – 2022.

Imaginile nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Contractul pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța a fost semnat pe 20 decembrie 2019, cu asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL (declarată câștigătoare în urma finalizării procedurii de achiziție publică). Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției – de 30 luni (din care 3 luni dedicate activității de proiectare). Durata va fi depășită.

Exemplul Cazinoului poate fi un motiv solid pentru a face modificări importante în legislația privind achizițiile publice, pentru ca situații precum întârzierea proiectului timp de 7 ani, așa cum s-a întâmplat aici, să nu se mai repete, iar obiectivele importante din această țară să poată fi reabilitate de urgență și puse în valoare pentru turiştii români şi străini”, a declarat atunci ministrul Ion Ștefan.

Conform contractului, vor fi demarate lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră.

„Aşa se întâmplă în viaţă uneori, să laşi la cheie şi să pleci. Sper doar ca Ion Ştefan, noul ministru, să aibă decenţa să nu se împăuneze cu munca mea şi a echipei mele, deşi cred că e o speranţă în van. Simbolul Constanţei va fi refăcut şi le mulţumesc celor ce au sprijinit acest demers, de la specialiştii din CNI până la Decebal Făgădău, primarul Constanţei, colaborarea cu el fiind esenţială.”, spune Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării, pe 19 decembrie 2019.

The post Video superb. Cum au evoluat lucrările la Cazinoul din Constanța appeared first on .

Diaspora Ro