Viorel Badea – a propus primarului din Hollywood amplasarea unui monument dedicat românilor din Statele Unite

Senatorul Viorel Badea, de multă vreme este liderul PNL - Diaspora. Noi cei din comunitatea diaspora.ro am avut ocazia de a lucra împreună cu Viorel Badea la diferite proiecte unde implicați erau cetățenii români din afara granițelor. Nu putem spune decât MULTUMIM pentru implicare. Evident, Viorel Badea a fost și ținta mai multor grupuri de interese care aveau ca scop primar denigrarea senatorului. Noi, scriem aceste rânduri în baza probelor argumentate și nu a unor păreri personale. O persoană, membru al Senatului României, care la 3 dimineața stă cu mine la telefon pentru a discuta strategii de intervenție si ajutorare a românilor din afara granițelor nu poate avea decât respect din partea noastră.

Un alt proiect al Senatorului Viorel Badea este acela de a amplasa un monument la Hollywood, pentru românii care trăiesc în Florida. În acest sens a discutat cu primarul din Hollywood.
Viorel Badea, preşedinte al Comisiei de cultură din Senat şi şef al PNL Diaspora, a anunţat că este în discuţii cu primarul oraşului Hollywood pentru amplasarea, în unul din locurile publice ale oraşului sus menționat, un monument-simbol al comunităţii române. Acest proiect a luat naștere în urma a mai multi lor rânduri de discuții pe care Viorel Badea le-a avut cu românii care trăiesc în Florida.

Viorel Badea:
La ultima deplasare externă, prilejuita de întâlnirea cu comunităţile de români din statul Florida, a avut loc și o nouă întrevedere cu primarul oraşului Hollywood, Josh Levy.

În contextul dialogului cu edilul american, am discutat inclusiv despre necesitatea colaborării cu numeroasele comunităţi de imigranţi, printre acestea fiind cea a românilor din Hollywood, dar şi din întregul stat Florida.

Având la bază un proiect cultural iniţiat împreună cu Consulatul General al Romaniei la Miami, proiect susţinut și de către omul de afaceri de origine română Dragoş Sprînceană, am propus primarului din Hollywood să amplaseze în unul dintre locurile publice ale oraşului American, un simbol al comunităţii române, cum ar fi o replică a „Coloanei infinitului” sau a „Mesei tăcerii”, un element de reprezentare identitară pentru numeroasa comunitate româneasca din această urbe multiculturală”, explică Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora şi şef al Comisiei de cultură din Senat, într-un comunicat de presă.

Senatorul a mai precizat faptul ca acest proiect are scopul de a oferii comunităților de Români care trăiesc și muncesc în acestă zonă o reprezentare cât mai corectă!

Viorel Badea

„Pentru o reprezentare cât mai echilibrată a celor care locuiesc sau muncesc în acest oraş, i-am sugerat primarului Josh Levy că ar putea să reuneacă într-un mare parc public mai multe elemente reprezentative ale unor naţiuni care conlocuiesc în Hollywood, astfel încât fiecare dintre aceste comunităţi etnice să fie recunoscute pentru contribuţia lor la dezvoltarea oraşului Hollywood”, a completat Badea.

Josh Levy urmează să viziteze România.

„Totodată, în acest context, i-am adresat primarului Levy invitaţia de a vizita România, urmând ca Excelenţa Sa să decidă care va fi calendarul acestei deplasări în România. Astfel, edilul ar urma să viziteze atât în Capitala României dar și alte orașe precum, Baia Mare, oraş înfrățit cu  Hollywood-ul. Între timp, împreună cu domnul Dragoş Sprînceană şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Florida vom lansa o rundă de consultări pentru a decide care monument s-ar potrivi cel mai bine pentru a fi expus într-un parc din Hollywood, un obiect de artă care să reprezinte cel mai bine naţiunea română răspândită în toate colţurile lumii”, a mai precizat preşedintele PNL Diaspora.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: