Volei, europeni bărbați: Italia pe catifea, România bătută în patru seturi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A treia victorie în trei meciuri din competiție: 25-15, 25-14, 23-25, parțial 25-14
15 septembrie 2019A A
Marșul Italvolley continuă fără probleme în Campionatele Europene ale bărbaților. La Montpellier, Franța, echipa națională a lui Gianlorenzo Blengini a învins România în patru seturi și este la scorul complet în grupa A a competiției. Italia câștigă cu parțialul de 25-15, 25-14, 23-25, 25-14, dominând cele trei seturi câștigate și pierzând doar al treilea, jucat cu puțin prea multă superficialitate. Următoarea provocare va fi marți 17 împotriva Bulgariei.

În primul set luptăm punct cu punct până la 11-11. O mână din Filippo Lanza deschide extinderea devastatoare a Italiei, care pune un 8-2 parțial. Protagonistul absolut al pauzei este Ivan Zaytsev, autorul a trei puncte, dintre care doi ași. În general, întreaga echipă națională a înregistrat timp de nouă metri: în setul final Gabriele Nelli distruge recepția română cu trei ași, iar Italia câștigă primul parțial pentru 25-15.

Ziua magică în slujba echipei naționale a lui Gianlorenzo Blengini nu se oprește și continuă în setul doi, care spre deosebire de primul nu are istorie de la început. Italia scapă pe 8-4 datorită unei diagonale lungi a lui Zaytsev, apoi se dezlănțuie în luptă terminând setul doi cu un parțial de 9-2. Pe scuturi se mai află Nelli, autorul altor doi ași, și Giannelli, care, pe lângă două puncte de la cei nouă metri, joacă și în apărarea piciorului care anticipează un zid peremptoriu al lui Anzani. Al doilea set se încheie 25-14, Italia călătorind cu un procent monstruos de 88% în atac și este o fabrică autentică de as (11).
Al treilea set vede o Italia mai distrasă: România este mereu înainte și la 22-19 profită de un cadou de arbitraj, cu un atac care este dincolo de licitație, dar este transformat într-un punct. Azzurri nu a reușit să reacționeze și a pierdut parțialul la 25-23, înainte de a domina setul al patrulea (25-14), punând din nou recepția românească pe cruce. Acum vom începe să fim serioși: marți 17 va fi o provocare pentru Bulgaria, înaintea punctelor din grupa A, precum și Italia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More