Ziare[.]com – O publicație mizerabilă, demnă de lumea a 3-a

Pe acest Website am adus la cunostinta de mai multe ori mizeria de nedescris pe care o propaga website ul Ziare[.]com, acestia nu au scrupule si se catara la propriu pe cadavre si pe dramele multora pentru un pic de audienta, suntem fericiti ca si cei de la Declic au luat atitudine si sustinem demersul acestora.

Cu siguranță ai auzit de publicația online Ziare[.]com. Până anul trecut, mi-a părut o publicație serioasă. Nu m-aș fi gândit că voi ajunge să o trec pe lista neagră, alături de publicațiile toxice care răspândesc știri false.

Ceea ce a făcut Ziare[.]com este mult mai rău. M-am oripilat cum rar mi se întâmplă.

O fetiță de 10 ani a fost violată. O jurnalistă al cărei nume nu este de nimeni cunoscut (posibil să fie un pseudonim) s-a cățărat de-a dreptul pe drama acestei victime. A scris un articol care nu ar lua notă de trecere nici ca o compunere de clasa a patra. Și i-a aruncat un titlu mai mult decât abject. Nu vreau să-l redau aici, ar însemna să rostogolesc în continuare acea mizerie. Îți spun doar că, atunci când l-am citit, m-am simțit ca și cum cineva mi-ar fi tras un pumn în stomac. Și mi-a venit să vomit.

Mai bine de 10 ani am fost reporter de teren și am fost de față când s-au întâmplat evenimente groaznice. Trebuie să ai repere morale ferme ca să reziști tentației de a exploata la maximum o tragedie, de dragul audienței. Îmi răsună și acum în urechi urletul de disperare al unei mame, copilul ei tocmai avusese un grav accident de mașină. Pompierii se luptau să-l scoată dintre fiarele contorsionate. I-am spus colegului meu să nu filmeze mama și nici victima. Măcar imaginea să le-o protejăm. Și m-am rugat să fie bine. Înainte să fii jurnalist, nu trebuie să uiți să fii om.

Nu știu, însă, ce fel de om poate fi cel sau cea care a scris articolul de pe Ziare[.]com. Acele cuvinte înfiorătoare au iscat un val de revoltă online, dar în zadar. Redactorul-șef a schimbat doar titlul, cu unul la fel de neinspirat, semn că nu are nimic în comun cu valorile pe care ar trebui să le respecte un jurnalist. Iar în conversații private i-a înjurat pe părinții care i-au cerut să scoată articolul de pe site.

Aceștia nu sunt jurnaliști. Sunt mercenari, minți goale care sacrifică orice pentru cifrele de audiență ce vin la pachet cu contracte bănoase de publicitate. Am verificat, între 200 000 și 400 000 de vizitatori unici intră zilnic pe site-ul Ziare[.]com. Mă gândesc că aceștia or fi oameni care, ca și mine, credeau că publicația este una serioasă.

Numai că jurnaliștii buni au plecat de acolo, tocmai din cauza politicii editoriale [1]. Au rămas pseudonimele și mercenarii care se agață în mod scârbos de drama unui copil violat, ca să-și crească audiența.

Pe aceștia nu-i atingi nicicum cu vorba bună, au obrazul mult prea gros.

Boicotul este cea mai puternică armă pe care o avem noi, oamenii obișnuiți, împotriva mercenarilor din presă. Dacă vom evita de acum înainte să mai accesăm site-ul Ziare[.]com, traficul li se va duce în cap. Când noi nu le vom mai „hrăni” cifrele cu care se laudă la audiență, îi vor abandona și firmele care le plăteau spațiu pentru publicitate. Abia atunci își vor învăța lecția.

Fiecare zi în care lăsăm astfel de derapaje să se desfășoare este un semn că le încurajăm. De aceea și-a permis redactorul-șef să-i înjure pe părinții care l-au criticat. De aceea și-a permis să transforme o dramă care te marchează pe viață într-un subiect de cancan. Fiindcă s-a simțit încurajat de numărul de vizitatori care îi accesează zilnic site-ul.

Puterea oamenilor nu trebuie să rămână doar o sintagmă frumoasă în Comunitatea Declic. Deși suntem diferiți, rămânem uniți prin valorile comune în care credem. Și atunci când ne mobilizăm, suntem o forță de neoprit. Și tu ți-ai luat angajamentul să respecți una din aceste valori, atunci când ai semnat oricare dintre petițiile Declic. Acum îți propun un dublu angajament. Ești de acord să boicotezi site-ul Ziare[.]com? Dacă da, apasă butonul de mai jos.

BOICOTEAZA SI TU PE DECLIC.RO
Uniți prin valorile în care credem,


Denisa și echipa Declic

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: